menu

De beste wandelvakanties in Oost-Nederland

Op zoek naar een onvergetelijke wandelvakantie

Het oosten van Nederland is een prachtig gebied, met vele verborgen parels voor natuurliefhebbers en wandelaars. 

Ontdek in dit artikel waarom Oost-Nederland de ideale bestemming is voor jouw volgende wandelavontuur. Waarom Oost-Nederland een topbestemming is voor wandelaars. Van de glooiende heuvels in Overijssel tot de uitgestrekte heidevelden, Oost-Nederland biedt een divers landschap dat elke wandelaar betovert Met wandelvakanties in het oosten van het land ervaar je de perfecte combinatie van rust, natuur en avontuur. 

© Pexels.com

Het Twentepad: Een Ontdekkingsreis door Twente

In het bijzonder Twente bevindt zich de wandelroute; het Twentepad. Bestaande uit voorname onverharde wegen en zandpaden, is dit een prachtige route in het oosten van ons land. Deze route, met z’n coulisselandschap, is bekend om zijn diversiteit en biedt een unieke mix van dichte bossen, open velden en schilderachtige dorpjes.  Je wordt getrakteerd op prachtige uitzichten, historische molens en authentieke boerderijen. Zo onthult elke stap op het Twentepad een stukje van Twente’s rijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid.

En wat is de wandelroute?

Je wandelt voornamelijk door het Nationaal Landschap Noordoost Twente. Op de eerste dag een stadswandeling in Almelo. Daarna in vijf etappes naar Tubbergen, Ootmarsum, Oldenzaal, Hertme en weer Almelo. En dat vooral over onverharde wegen en zandpaden. Vanuit Tubbergen wandel je door een veengebied naar de Duitse grens.

Wandelen in Tubbergen: Rust en Natuurschoon

Tubbergen is meer dan alleen een bestemming; het is een ervaring die je uitnodigt om te vertragen en te genieten van de natuur. In de omgeving van Tubbergen vind je rust en ruimte. Deze plek is een paradijs voor wandelaars die op zoek zijn naar een rustige omgeving, weg van de drukte. De goed gemarkeerde routes leiden je langs indrukwekkende historische monumenten en door adembenemende natuurgebieden. Tubbergen is meer dan alleen een bestemming; het is een ervaring die je uitnodigt om te vertragen en te genieten van de natuur.

Wandelroute Tubbergen

Start je tocht bij Droste’s Herberg, een sfeervolle uitvalsbasis gelegen aan de rand van het dorp. 

Hier wandel je door:

  • typische Twentse coulisselandschappen
  • langs historische boerderijen
  • watermolens
  • landhuizen

Verken tijdens de wandelroutes het artistieke landschapskunstproject de Mandercirkels, het natuurreservaat Het Springendal, en de historische watermolen van Bels. Mis ook niet de charme van Ootmarsum, bekend om zijn galeries en vakwerkhuizen​​.

Ontdekking van de Lutte en zijn natuurlijke schoonheid

De Lutte, gelegen in een prachtig heuvelachtig landschap, is de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers. Dit landgoed biedt alles wat je als wandelaar wenst: een glooiend landschap, bossen met kabbelende beken, essen, door houtwallen omgeven weides, en schilderachtige terrasjes​​. Wandel door het betoverende Lutterzand, een uniek natuurgebied in Twente. Dit gebied, bekend om zijn diverse landschap, nodigt je uit om langs de steile oevers van het riviertje de Dinkel te wandelen. Je wordt omringd door zandverstuivingen, bossen en heidevelden. 

© Pexels.com

Wandelroutes in de Lutte

Ontdek de Lutte, een wandelhemel in het hart van Twente, tijdens een vijfdaagse wandelvakantie. Verken het historische Oldenzaal tijdens een wandeling naar het centrum van dit voormalige Hanzestadje. Beklim de Tankenberg, de hoogste berg van Overijssel, en geniet van het uitzicht alvorens af te dalen naar Beuningen. Hier wandel je over de Oldenzaalse heuvelrug, langs de Dinkel en door het charmante dorpje Beuningen. Ontdek daarnaast het Arboretum Poort Bulten en wandel door het betoverende Lutterzand, een uniek natuurgebied in Twente.  Dit gebied, bekend om zijn diverse landschap, nodigt je uit om langs de steile oevers van het riviertje de Dinkel te wandelen. Je wordt omringd door zandverstuivingen, bossen en heidevelden. Ervaar het beste van Nederlandse wandelpaden met een wandelvakantie Nederland van Eigen-Wijze Reizen. Geniet van de zorgvuldig uitgekozen routes door de prachtige regio’s zoals Twente, waar elk detail van je reis verzorgd is. Van comfortabele accommodaties tot het gemak van bagagevervoer, zorgen zij ervoor dat je vakantie volledig zorgeloos verloopt. Ontdek meer over de fascinerende wandelvakanties die Eigen-Wijze Reizen in Nederland aanbiedt door de website van Eigen-Wijze Reizen te bezoeken.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen