menu

De beste camera’s voor op reis

Wie op reis gaat, maakt onderweg foto’s. Leuk om later thuis te bekijken of om direct op social media te plaatsen. Waar maak je die vakantiefoto’s mee? Veel mensen gebruiken hun smartphone als reiscamera. De kwaliteit van camera’s van smartphones varieert nogal, maar in de regel kan gezegd worden dat smartphone camera’s zelden kunnen tippen aan een echt fototoestel. Wie kwalitatief mooie foto’s wil maken van bijvoorbeeld zijn verre reis, doet er daarom goed aan om een speciale reiscamera aan te schaffen. En dat kan voorbeeld via CameraNu.

De beste camera's voor op reis

© Pixabay.com

Compactcamera of point & shoot model

Een eenvoudige digitale camera heet officieel een compactcamera of een point & shoot model. Dit zijn camera’s waarvoor je geen speciale kennis over fotograferen hoeft te hebben. De compactcamera heeft een automatische scherpstelling en vaak ook andere instellingen die het gebruiksgemak zeer vergroten. Een compactcamera is daarom een prima camera voor de beginnende fotograaf om mee op reis te nemen. Bij de wat duurdere uitvoeringen is het aantal megapixels en het lensbereik groot genoeg om er fraaie foto’s mee te kunnen maken, zonder dat je eerst allerlei instellingen handmatig hoeft in te stellen.

Spiegelreflex camera

Een spiegelreflex camera is de klassieke camera van professionele fotografen. Deze camera bestaat uit een zogenaamde ‘body’ en een of meer verwisselbare lenzen. De spiegelreflex camera dankt zijn naam aan het spiegeltje waardoor je door de lens kan kijken. Je kunt handmatig allerlei instellingen naar eigen voorkeur aanpassen bij deze camera. Het voordeel is dat je prachtige foto’s kunt maken. Het nadeel is dat je wel enige voorkennis moet hebben om een dergelijke camera goed in te kunnen stellen. Daarnaast zijn spiegelreflex camera’s meestal vrij groot en zwaar. Dat kan een bezwaar zijn als je op reis gaat.

De beste camera's voor op rei

© Pixabay.com

Systeemcamera

Een systeemcamera is min of meer een combinatie van een spiegelreflex camera en een point & shoot model: een systeemcamera heeft net zoals een spiegelreflex camera verwisselbare lenzen, maar heeft daarnaast net zulke automatische instellingen als een compactcamera. Als reiscamera voldoet de systeemcamera daarom prima. De lenzen zijn beter dan een compactcamera en het gebruiksgemak is beter dan een spiegelreflex camera. Als nadeel kan genoemd worden dat systeemcamera’s, ook vergeleken met spiegelreflex camera’s, nogal duur kunnen zijn.

Conclusie

Er is ruime keuze op het gebied van reiscamera’s. Ook binnen de verschillende types is er veel te kiezen, zowel wat betreft het aantal megapixels als het lenzenbereik. Wie vooral wil gaan voor gebruiksgemak, klik en klaar, kiest bij voorkeur een point & shoot model of een systeemcamera. Deze zijn niet alleen eenvoudig in gebruik, maar ook licht en makkelijk mee te nemen. Wie er echter geen bezwaar tegen heeft om wat meer tijd te besteden aan het maken van een foto of simpelweg hoge eisen stelt aan de kwaliteit van de foto’s kiest het beste een spiegelreflex camera.

Tags:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen