menu

De beste bezienswaardigheden in Bilbao

Twintig jaar geleden was Bilbao nog een te mijden grijze industrie- en havenstad die touroperators niet in het uitstalraam wilden stellen. Maar ook in Spanje kan stadsvernieuwing soms meer wonderen doen dan het aanroepen van alle heiligen op de kalender samen…

Guggenheim-museum
Uiteraard is het Guggenheim-museum, een pareltje van de Amerikaanse architect Frank Gehry, hét uithangbord geworden voor liefhebbers van moderne kunst. Dertien jaar geleden opende het de deuren en sindsdien liepen al miljoenen bezoekers er hun ogen uit te kijken.

Zuretzat
Te voet onderweg van Guggenheim naar het centrum van de stad mag je Zuretzat niet achteloos voorbijlopen. Voor de smaakpapillen is het dé pintxos-bar – pintxos is Baskisch voor tapas – bij uitstek. De vis ligt er uitnodigend te glimlachen om opgesmuld te worden.

Mercado de la Ribera
Mocht de honger – of liever: de goesting – nog niet gestild zijn, dan stap je gewoon de Mercado de la Ribera binnen. Het is de grootste overdekte markt van Spanje waar echt alles, maar dan ook alles, wat eetbaar is aangeprijsd wordt. Het decor van een opera waardig.

Al onze citytrips kun je ontdekken met een overzicht van bezienswaardigheden, nuttige informatie, hotels, … een must om door te nemen voor vertrek.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen