menu

De beste auto voor op vakantie

Als je in Europa blijft gaat er eigenlijk niets boven een autovakantie. Je hebt alle vrijheid om uitstapjes te maken en midden in de vakantie de plannen wijzigen is geen probleem. Bij de keuze voor een auto die hier geschikt voor is moet je grofweg op drie zaken letten: brandstofgebruik, comfort en veiligheid. De meest zuinige auto’s zijn over het algemeen te klein om comfortabel lange afstanden mee te rijden. Ook op het gebied van veiligheid scoren ze lager. Het veiligheikdsaspect is belangrijk, omdat je in andere landen wordt geconfronteerd met andere verkeersaanduidigen, anderssoortige rotondes en afwijkend verkeersgedrag. De kans dat je in den vreemde een fout maakt is groter dan als je op ons nationale wegennet bij een ongeluk betrokken raakt. Een andere factor die uiteraard van belang is, is de aanschafwaarde van de auto.

Betrouwbaar

Een van de auto’s die aan alle voorwaarden voldoet is de Skoda Octavia. De versie met de kleinste benzinemotor, de 1.2 TSI, heeft een gemiddeld verbruik van 1:16,9 (op de snelweg is deze nog zuiniger). Het lijkt een kleine motor, maar het onvolprezen TSI systeem van Volkswagen maakt deze auto krachtig genoeg. De dieselversie, met 1.6 TDI motor, gebruikt gemiddeld slechts 1:23,8. Dat is erg zuinig voor zo’n grote, comfortabele en zuinige auto. De Skoda is een betrouwbare auto, vol met Volkswagen technologie, maar voor een beduidend lagere prijs.

Caravan

Als je met een caravan op reis gaat komt hier nog het trekvermogen bij kijken. De Nissan Qashqai is een auto die aan alle voorwaarden voldoet. De benzineversie met 1,6 liter motor rijdt 1:15,6 en de diesel doet 1:22,2. Daarvoor heb je een auto waar met gemak drie kinderen op de achterbank kunnen zitten. Je zit bovendien lekker hoog, dus je hebt erg veel zicht op datgene wat er om je heen gebeurt.

Tags:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen