menu

De belangrijkste bedreigde bezienswaardigheden ter wereld

Concierge.com is een onafhankelijke organisatie die reisinformatie verschaft over allerlei onderwerpen. In een recent artikel stelden ze een top 10 samen van meest bedreigde bezienswaardigheden ter wereld op.

Van deze tien bedreigde monumenten hebben we er alvast 3 gezien op één van onze vele reizen, maar het is pijnlijk vast te stellen dat er zo veel moois langzaam maar zeker verloren gaat.

Bossons-gletsjer in Chamonix
In Chamonix hebben we een wandelvakantie gedaan met ondermeer een bezoek aan de Bossons-gletsjer. Als het ijs verder smelt zoals het nu bezig is, is deze gletsjer in 2030 verdwenen.
» Bossons-gletsjer in Chamonix

De Taj Mahal in Agra
De Taj Mahal, gelegen in Agra, verliest zijn kleur. De vele luchtverontreiniging zorgt er voor dat de stenen verdonkeren en laten een neerslag achter. Gezien tijdens een rondreis door Rajasthan.
» De Taj Mahal in Agra

De Everglades in Florida
In Florida vind je het Nationaal Park de Everglades. Het is een attractie die bij velen op het programma staat tijdens een rondreis door Florida. Vandaag de dag is dit park maar de helft meer van wat het ooit is geweest. Wil je nog alligators zien, dan is de boodschap duidelijk.
» De Everglades in Florida

Naast deze 3 bezienswaardigheden gaf Corcierge.com ook nog het Kruger National Park in Zuid-Afrika, Monteverde Cloud Forest Preserve in Costa Rica, Tanjung Puting Biosphere Reserve in Borneo, de Noordelijke kust van Manitoba in Canada, het Great Barrier Reef in Australie op.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen