menu

De apentempel

De eindbestemming van deze dag is Udaipur, maar we maken eerst een ommetje via Ranakpur. Daar bevindt zich de monumentale Chaumukh-tempel, één van de mooiste jaintempels van India. We stoppen hier om het schitterende godshuis goed te bekijken. Het complex dateert uit de 15de eeuw en telt maar liefst 1444 zuilen, waarvan er niet één gelijk is aan de ander. Bij de ingang word je verwelkomd door tal van apen. Ze lopen er vrij rond en zijn steeds op zoek naar lekkers van de toeristen.,

Vervolgens gaat de reis verder naar Udaipur. Udaipur is Rajasthan op zijn weelderigst. Deze stad is gebouwd rond een aantal kunstmatige meren waaraan veel paleizen en haveli’s staan. Door de overvloed aan water zijn er ook veel parken en tuinen. Bovendien staat hier het Lake Palace, één van ’s werelds mooiste hotels. De stad wordt voor een deel nog door de gigantische stadsmuren omgeven. Het oude Udaipur is in zijn geheel een droomstad, waarin je uren kan verdwalen. Een groot deel van James Bond’s Octopussy werd er gefilmd. Elke avond draait de film wel ergens en de besnorde Indiërs zijn er duidelijk dol op.

Vermits de opeenvolgende dagen van tempelbezoeken mij stilaan een beetje naar het hoofd beginnen te stijgen, verkies ik eerst eens te gaan zwemmen. Mits een kleine bijdrage te betalen mag ik gaan zwemmen in het zwembad van het Shivniwas Palace Hotel. Dat doet deugd.

Tegen de avond gaan we met de tuktuk naar het Monsoon Palace. Het ligt 15 km buiten de stad, hoog tegen een berg aan. De weg ernaar toe gaat door droge velden, zanderige vlaktes en kleine dorpjes. Het paleis zelf bleek niet veel meer dan een ruïne te zijn en het dak is volgebouwd met antennes. We zijn vooral naar hier gekomen voor de prachtige zonsondergang die je hier kan zien. De zon zakt tussen twee bergen in langzaam weg.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Rajasthan? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen