menu

De 7 nieuwe wereldwonderen

De laatste lijst van 7 nieuwe wereldwonderen is opgesteld door meer dan 100 miljoen mensen. Het heeft als bedoeling om niet alleen deze indrukwekkende bouwwerken extra in de kijker te zetten maar ook om hen verder te beschermen tegen de opkomst van het massatoerisme.

Van deze lijst hebben we de Chinese muur nabij Beijing en de Taj Mahal in Agra al met eigen ogen kunnen bewonderen. Of we ooit nog de anderen gaan zien zal de tijd uitwijzen.

,

De Chinese Muur in Beijing, China

Een van de grootste bouwwerken ooit door mensenhanden gemaakt en is zichtbaar tot in de ruimte. We hebben er alvast een wandeling op gemaakt. Tegenwoordig is een citytrip naar Beijing “in”, maar ook tijdens de meeste rondreizen door China zit dit in het programma.

 

De Taj Mahal in Agra, India

Midden in het levendige centrum van Agra staat de Taj Mahal, een mausoleum gebouwd in wit marmer. Liefst 22 jaar duurden de bouwwerken. Als je een rondreis doet door Rajasthan is dit vast en zeker één van de hoogtepunten tijdens je vakantie.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Rajasthan? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

 

Het Colosseum in Rome, Italië

Dit imposante bouwwerk zorgde voor sport en ontspanning ten tijde van de Romeinse overheersing. Het is één van de fijnste ruïnes ooit gebouwd. Doe je een city trip naar Rome dan leiden alle wegen naar het Colosseum.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Rome? Bekijk dan deze (online) gids eens:

 

Machu Picchu in Peru

Maar liefst 4 tot 5 dagen wandelen is nodig om deze verloren stad te bereiken die gebouwd is door Inca’s, die de God van de Zon en de Maan aanbidden. Te bezoeken bij een rondreis door Peru.

 

Christus de Verlosser in Rio de Janeiro, Brazilië

Hoog in de heuvels van Rio de Janeiro verwelkomt Jezus met open armen iedereen en is bij deze ook één van de meest bezochte attracties ter wereld.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen