menu

De 3 mooiste steden voor een stijlvolle citytrip in de herfst

Waarom op citytrip in de herfst? De herfst is het ideale seizoen voor een citytrip. Wat is er lekkerder dan na alle warme zomerdagen met wat afkoeling een mooie stad bezoeken. In de herfst kan je in veel Europese steden op het terras zitten of door de stad wandelen zonder dat de hitte je te veel wordt. In de winter is er in veel Europese steden veel neerslag, wat niet ideaal is voor een citytrip. En in de lente stijgt de temperatuur vaak zo snel dat je in Zuid-Europa liever op het strand ligt. Al met al, de herfst is ideaal voor een citytrip naar deze 3 steden.

© pixabay.com

Stad 1: Porto

In Porto is de temperatuur in de herfst zeer aangenaam voor een leuke citytrip. De Portugese hersftzon maakt het heerlijk om door de straten te flaneren in een mooie outfit. Je kan in Porto over de Douro varen waarmee je een schitterend uitzicht hebt over de stad. Ook vanaf de schitterende brug de Ponte de Dom Luis I heb je een mooi uitzicht over de stad Porto. Verder kan je naar één van de vele Port proeverijen, lopen over de Avenida dos Aliados en de vele mooie kathedralen/kloosters in de stad bekijken. Porto kent veel mooie gebouwen met de bekende Portugese azulejo tegels. Als jij heerlijk flaneert in je mooiste outfit kan jij voor deze fotogenieke gebouwen geweldige foto’s maken. Verder kent Porto vele hoogtemeters dus vergeet niet goede schoenen in te pakken, die wel stijlvol zijn. Wil je helemaal blenden in de modecultuur van de stad? Vergeet dan zeker niet een poloshirt over je schouders te knopen. In de herfst kan het ’s avonds in Porto flink afkoelen. Zorg dus voor een een stijlvol jasje die ook aangenaam is als de temperatuur daalt.

Stad 2: Istanboel

© pixabay.com

Ook Istanboel kent in de herfst een zeer aangenaam klimaat voor een toffe citytrip. Deze drukke stad kent een inwonersaantal van ruim 15 miljoen, met daarin veel verschillende culturen, stijlen en mensen. Dit maakt Istanboel een bijzondere stad om beter te leren kennen. Daarnaast is onder meer de Hagia Sophia een must see: dit is één van de grootste en meest indrukwekkende kerkgebouwen ter wereld. Hier tegenover is de Blauwe Moskee te vinden: dit is één van de meest indrukkende moskeeën ter wereld. Istanboel heeft ontzettend veel te bieden, en wat is er beter dan in jouw mooiste outfit flaneren door de oude wijken van de stad. Vergeet niet dat ook in Istanboel de temperatuur kan dalen in de herfst waardoor kleding in meerdere laagjes belangrijk is. Trek jou mooiste herfstoutfit aan en plof neer op één van de vele mooie terrasjes in de stad.

Stad 3: Wenen

© pixabay.com

Wenen is een geweldige stad voor een citytrip. Deze stad kent geweldige architectuur die nog stamt uit de Renaissance. Zo heeft Wenen meerdere schitterende paleizen, operagebouwen en musea. Ga met jouw mooiste outfit op de foto voor één van deze qua architectuur hoogstaande gebouwen om vervolgens bij een Weens koffiehuis een cappuccino te bestellen.

Wenen is een erg chique stad. Pik je graag een avond mee in de opera of een van de betere restaurants? Vergeet dan zeker niet een gekleed pak of tenue de ville mee te brengen. Ook Wenen kent in de herfst een klimaat waar kleding in laagjes erg belangrijk is.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen