menu

Damrak Amsterdam

Het Damrak is een straat in Amsterdam die bestaat uit twee delen: de droge en natte Damrak. Met het Droge Damrak wordt een grote winkelstraat bedoeld, die eens een gracht was die uitmondde in het IJ.,

Het Natte Damrak is de eraan gelegen gracht, van waaruit veel van de typische Amsterdamse rondvaarten starten. Het Damrak is één van de meest bewandelde straten van Amsterdam, omdat het de verbinding is tussen de Dam en het Centraal station.

Aan het Damrak bevinden zich grote bezienswaardigheden als de fameuze Beurs van Berlage, en de gebouwen aan weerszijden van de straat zijn zeker de moeite waard om eens van wat dichterbij te bekijken.

U vindt er modernere huizen en winkelpanden, maar ook oude en sierlijke panden die u mee terugnemen naar een tijd van weleer. De winkelstraat Damrak is een geliefde plaats voor veel toeristen om uit te gaan. U vindt er naast een scala aan allerlei soorten kledingboutiques, lunchrestaurants en souvenirshops, ook talloze fastfoodrestaurants zoals Mc Donalds en Kentucky Fried Chicken.

Damrak is tevens een bijeenkomstplaats voor groepen Amsterdamse jongeren die er gezellig afspreken voor een biertje op één van de vele terrassen, die uitzicht bieden op de honderden mensen die elke minuut voorbij komen.

Apart is om u te bedenken dat wat nu een drukke, moderne winkelstraat is, eens een grote vaart was, waar honderden jaren geleden boten doorheen voeren van de rivier de Amstel naar het IJ.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen