menu

Daguitstap Hunebedden Highway in Drenthe

Op zoek naar een leerrijke activiteit in de prachtige Nederlandse natuur? Gevonden! De Hunebedden Highway brengt u naar de mooiste plekjes van Drenthe. Wist u dat in Drenthe nog 52 hunebedden liggen? Sommige bestaan uit meer dan 20 ton wegende rotsblokken. U vindt er ook nog een heleboel megalieten. Een interessant stukje Nederlandse geschiedenis dat u niet mag missen.

Deze grote stenen (letterlijk mega-lieten) werden gebruikt door mensen die 5000 jaar geleden in Nederland leefden. Deze enorme keien komen oorspronkelijk uit Zweden en Finland. Tijdens de ijstijd schoven gletsjers hen tot in Drenthe. Onze voorouders gebruikten deze stenen om monumenten, heilige plaatsen en begraafplaatsen te maken. De hunebedden gebruikten ze als grafzerk voor hun doden.

grootste hunebed nederland
Het Hunebedcentrum van Borger laat u op een prachtige manier kennismaken met onze prehistorische voorouders en hun gebruiken. Dit gebeurt aan de hand van films, multimedia en levensechte maquettes. Ook de keientuin is een bezoekje waard. Hier liggen allerlei soorten zwerfstenen verzameld. Deze kwamen tijdens de voorlaatste ijstijd naar Nederland. Dat is zo’n 150 000 jaar geleden! Alle keien die hier liggen zijn verzameld in Drenthe en geschonken door de inwoners. Naast het centrum ligt het grootste hunbed van Nederland. Titia Brongersma groef dit als eerste op in 1685.

hunebedcentrum

Het oertijdpark brengt u terug naar de prehistorie. Ervaar het dagelijkse leven van onze voorouders in het dorp. Vier ontdekpaden leren u meer over de boeiende geschiedenis van deze mensen. Het blauwe pad vertelt u meer over de ijstijden en de vorming van het landschap in het Hondsruggebied. Het oranje pad neemt u mee op een tijdreis: vertrek in de oude steentijd en aankomst bij het begin van onze jaartelling. Het groene pad brengt u dichter bij de natuur. En het blotevoetenpad laat u kennismaken met de geschiedenis … op blote voeten. Ervaar de stenen, het grond en het leem uit de ijsstijd van heel erg dichtbij!

oertijdpark

Contact
Hunebedcentrum
Bronnegerstraat 12
9531 TG Borger
Tel: 0599-236374
Fax: 0599-234682
E-mail: info@hunebedcentrum.nl

Toegang
Kinderen (0 4 t.e.m. 3 jaar): gratis
Jeugd (4 t.e.m. 11 jaar): € 5,25
Volwassenen: € 9,50
CJP: € 7,50
Vrienden van het Hunebedcentrum: gratis op vertoon van Vriendenpas
Museumkaart: gratis

Openingstijden en de meest recente informatie kan u terugvinden op de website www.hunebedcentrum.nl

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen