menu

Daguitstap Belvue Museum

België is een klein land met een rijke geschiedenis. In hoeverre ben jij daarmee vertrouwd? Wil je dat achterhalen of ben je gewoon benieuwd naar tal van historische weetjes over ons land? Dan moet je eens een bezoekje brengen aan het mooie Belvue Museum. Naast een permanente collectie, zijn er geregeld tijdelijke tentoonstellingen die een bepaalde tijd uit onze geschiedenis nader in beeld brengen. Dit is altijd erg boeiend!

Het verhaal start uiteraard in 1830. Uiteraard wordt dit moment uitgebreid behandeld in het museum. Vanaf dan ga je chronologisch verder. Naast de indrukwekkende verzameling aan informatie die het museum bevat, is ook het gebouw op zich meer dan de moeite waard! Het Belvue Muesuem is namelijk gevestigd in het Hôtel Bellevue, een oud hotel uit de 18e eeuw waar enkele echte wereldsterren verbleven (zoals Honoré de Balzac, koning Victor Emanuel III van Italië en koning Eduard VII uit het Verenigd Koninkrijk). Zin om meer te weten te komen over ons landje? Één adres: het Belvue Museum in Brussel!

Contactgegevens:
Paleizenplein 7
1000 Brussel
070 22 04 92
www.belvue.be

Openingsuren:
– dinsdag t.e.m. vrijdag: open van 10u tot 17u
– zaterdag en zondag: open van 10u tot 18u
– maandag: enkel open voor groepen die gereserveerd hebben

Tarieven:
– volwassenen: 5€
– senioren en groepen: 4€
– studenten van 18 tot 25 jaar, andersvaliden, werklozen: 3€
– jonger dan 18 jaar: gratis

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen