menu

Daguitstap Belgisch stripcentrum

Wij als Belgen zijn wereldwijd gekend door enkele van onze stripfiguren. Dat bewezen Kuifje en de Smurfen onlangs nog door hun avonturen met de wereld te delen. Zij zijn intussen echte filmsterren geworden. In het centrum van Brussel kan je genieten van al onze stripfiguren. Er is een prachtige permanente collectie, maar er zijn daarnaast ook regelmatig mooie tentoonstellingen. In het stripmuseum kom je vanalles te weten over de stripverhalen.

Zo leer je bijvoorbeeld ook één en ander bij over de nieuwste technieken om strips te vervolledigen met behulp van de computer. In de grote leeszaal kan je ook meteen een verhaaltje meepikken. Dit kan maar liefst in vijftien verschillende talen (gezien er ook veel buitenlandse bezoekers geïnteresseerd zijn in onze Belgische stripgeschiedenis). Het stripmuseum is ondergebracht in een uniek Victor Horta-huis uit 1906. Een prachtig art nouveau- gebouw, dat op zich ook al een bezoekje waard is. Overtuigd? Neem dan vlug de trein richting Brussel!

Contactgegevens:
Zandstraat 20
1000 Brussel
02 219 19 80
www.stripmuseum.be

Openingsuren:
– elke dag open: van 10u tot 18u

Tarieven:
– volwassenen: 8€
– senioren (65+) en kinderen van 12 tot 18 jaar: 6€
– kinderen jonger dan 12 jaar: 3€

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen