menu

Daguitstap Archeoforum Luik

In het centrum van Luik is Archeoforum gelegen. Hier kan je genieten van het moois uit de geschiedenis. Onder het Sint-Lambertusplein van Luik worden al jarenlang opgravingen gedaan. Tal van archeologische vondsten zijn dan ook al naar boven gebracht. Op die manier werden beetje bij beetje de geheimen van de geschiedenis blootgelegd. De beste manier om het Archeoforum te bezichtigen, is met een gids. Zo kom je allerlei weetjes te weten die je niet zou ontdekken als je op je eentje rondgaat.

Er werden zowel prehistorische vondsten gedaan, als ook ontdekkingen van de Romeinen. Een bezoekje aan de opgravingen kan best aangevuld worden met een visite aan het museum. Hier zijn video’s en 3D-simulaties te bezichtigen, die je nog meer een beeld geven van hoe het vroeger moet geweest zijn. Ben je ook geïnteresseerd in het verleden? Dan is een bezoek aan het Luikse Archeoforum echt een must!

Contactgegevens:
Place Sint-Lambert
4020 Liège
04 250 93 70
www.archeoforumdeliege.be

Openingsuren:
– heel het jaar door open
o weekdagen: van 9u tot 17u
o weekends: van 10u tot 17u
– gesloten op maandagen en feestdagen

Tarieven:
– vrij bezoek: 3€
– rondleiding: 5,50€

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen