menu

Cruisen langs de Franse Rivièra

Leven als God in Frankrijk. Wil je de betekenis van dit spreekwoord ervaren, dan moet je aan de Côte d’Azur zijn. Die bezoek je trouwens het beste met de auto. Cruisen langs de luxueuze badplaatsen met zicht op de azuurblauwe zee en af en toe halt houden om uit te blazen op een zandstrand, te kuieren langs de jachthaven van Cannes of peperdure cabrio’s te spotten in Monaco.

Cruisen langs de Franse Rivièra

© Pixabay.com

Vind je de trip naar de Provence te ver, aarzel dan niet om het vliegtuig te nemen tot in Nice en daar een auto te huren. Nice is de hoofdstad van het departement Var en ideaal om je rondreis te starten. Het is een zeer propere stad met een brede dijk, de ‘promenade’, smalle straatjes als je de dijk verlaat en luxueuze winkels. De toon van je roadtrip is meteen gezet. Het centrale punt van de stad is cours Saleya, een groot marktplein dat bruist van leven met dagelijks een markt.

Monaco, waar de royals thuis zijn

Luxe beleven in stijl doe je zonder twijfel in Monaco. Je moet al bewijzen dat je een groot vermogen hebt om hier eigenaar te worden van een optrekje. Rijken uit de hele wereld genieten van de luxe die de stad biedt. De ene dure sportwagen verdringt de andere maar vergeet zeker niet de tuinen te bewonderen van Prins Rainier III met onder andere een Japanse tuin van 7.000 vierkante meter. Ook de moeite is het Monte Carlo Casino. Langs de buitenkant is dit gebouw al een plaatje maar je mag ook naar binnen om het prachtige plafond te bewonderen en een spelletje te spelen. Wil je je niet laten kennen tegenover de gefortuneerde locals, oefen dan eerst op de online slots.

Cruisen langs de Franse Rivièr

© Pixabay.com

Cannes, het oord van de filmsterren

Nice kan niet iedereen bekoren. Cannes, gekend om het jaarlijkse filmfestival, is een goed alternatief en heeft inderdaad meer charme. Op de Boulevard de la Croisette vind je alle luxe die filmsterren gewend zijn en dat zijn niet alleen de hotels en de winkels. De twee jachthavens vormen immers de topattractie van Cannes. De superrijken pronken met hun jacht waarvan het ene nog groter is dan het andere. Hoewel het filmfestival aanlokkelijk klinkt, is het aan te raden deze periode te vermijden om de stad te bezoeken. De hotelkamers zijn volgeboekt en veel is gesloten voor het publiek of onttrokken aan het zicht om de veiligheid en privacy van de sterren te verzekeren.

De charme van Saint-Tropez

De kleinere badplaats Saint-Tropez is zeer charmant maar laat je niet verrassen door de steile en smalle straatjes. Parkeren is er moeilijk. De beste manier is om de auto achter te laten op een parking in Sainte-Maxime en daar de veerboot te nemen. Brigitte Bardot maakte het vissersplaatsje wereldberoemd door er naakt te zonnen in 1955 voor de film Et Dieu… créa la femme. Je spot er kleine kunstwinkeltjes met schilderijen die verwijzen naar de visserij en de jachten van filmsterren. Saint-Tropez is zeer druk, zeker in het hoogseizoen maar ook daarbuiten.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen