menu

Cristo Rei Lissabon

Op de zuidoever van de rivier de Taag staat een 110 meter hoge standbeeld van Christus. Iedereen die de stad via de brug uitrijdt, ziet dit immens grote beeld van Cristo Rei; Onze Heer. Het standbeeld wordt door vier zuilen ondersteund.,

Deze zuilen symboliseren de vier punten van het kompas. Bovendien herinneren ze de mensheid aan de 'wereldwijde soevereiniteit' van Christus. Het monument werd op 17 mei 1959 officieel geopend. De eerste plannen voor het beeld werden in 1934 al gemaakt. Pas zes jaar later besloot de kerk het plan te realiseren. Wel werd er de eis gesteld dat Portugal niet betrokken mocht raken bij de Tweede Wereldoorlog.

Om de bouw te kunnen financieren, werden er diverse fondsen geworven. Op 18 december 1949 werd de eerste steen gelegd en op 17 mei 1959 kon het beeld geïnaugureerd worden. Het beeld is gemaakt door de architect António Lino, de ingenieur Francisco de Mello e Castro en de beeldhouwers Francisco Franco en Leopoldo de Almeida.

Bezoekers aan het monument zeggen bij het zien van het beeld de volgende woorden op:

"Voor het verlaten van dit heiligdom, gewijd aan Uw Heilige Hart, wens ik me te kunnen wijden aan Uw hart, smekend om genade, voor mijzelf en voor heel mijn familie, van Uw genadige zegen. Door de tussenkomst van Maria, Uw en mijn moeder, word ik beschermd tegen het werk en het lijden van elke dag. Geef vrede aan Portugal, de Heraut van Uw Koninkrijk en vernieuw de aanblik van de aarde met Uw geest."

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen