menu

Creëer thuis je eigen vakantiesfeer: neem je tuin onder handen!

Dit jaar op vakantie gaan naar het buitenland is door de mondiale corona-uitbraak wat complexer in de afgelopen. Inmiddels zijn vrijwel alle landen weer uit de lockdown-situatie gegaan. Maar intussen zijn bij veel mensen de ogen opengegaan voor een leuk alternatief voor vakantie vieren elders, namelijk: thuis je eigen vakantiesfeer creëren. Het gaat niet om de vakantielocatie waar je bent, maar om het vakantiegevoel. En wat is er nu lekkerder dan in je eigen huis een echt vakantiegevoel te krijgen? Dit klinkt natuurlijk allemaal aantrekkelijk en leuk. Maar hoe kun je op een slimme manier in je eigen woning een vakantiegevoel scheppen? Met de tips die we je in dit artikel geven is dat gemakkelijker dan je denkt. Zo tover je in een handomdraai jouw tuin of balkon om tot een waar vakantieoord!

Creëer thuis je eigen vakantiesfeer neem je tuin onder handen!

© Pixabay.com

Een tuin die doet denken aan de Middellandse Zee

Het mediterrane gevoel in de tuin halen en jezelf op Zakynthos, Malta of Ibiza wanen, is dat mogelijk? Het antwoord is simpel: ja, natuurlijk. De eerste stap is om een paar relaxte, kleurrijke tuinstoelen te kopen met een minimalistisch tafeltje. Ook een veelkleurig buitenkleed, met tropische kleuren als geel, groen en/of rood, past bij een mediterraan tuinterras. Koop er een leuk vintage voetenbankje en kussens in natuurlijke kleuren als zeeblauw of zandgeel, voor een nog romantischer en exotischer effect. De nodige hangplanten op het tuinterras of balkon mogen natuurlijk ook niet ontbreken in een mediterrane tuin! Ten slotte maak je de tuin helemaal compleet door op het terras een paar grote ballonlampen op te hangen.

Een balkon die lijkt op woningen in Zuid-Frankrijk

Een tweede goede manier om de tuin in mediterrane vakantiesferen te brengen, is door veel hout, rotan, grijskleuren en pastelkleuren te gebruiken. Kies voor een mooie houten bank met lichte kussens. Grijs, lichtgeel en lichtblauw zijn geschikte kleuren om te accentueren in de kussens van de loungeset of de bankkussens. Door een of twee palmen rond het terras of op je balkon te zetten en gebruik te maken van pluimgras of riet, heb je het gevoel of je aan de Côte d’Azur ligt. Nog fraaier wordt jouw Zuid-Franse stekje als je her en der wat druiventakken neerlegt of aan de pergola laat opklimmen. Grotere oppervlakten kan je aanleggen met kunstgras, zo geniet je het hele jaar door van prachtig groen gras. Kunstgras kopen kan je tegenwoordig voordelig online en je hoeft geen Handige Harry te zijn om het zelf te leggen. Pak er ten slotte een glas lekkere originele Franse rode wijn bij en de vakantiestemming zit er helemaal in!

Een oosterse tuin voor en Aziatische beleving

Houd je meer van oosters-exotische culturen en vakanties? Dan kun je kiezen voor het thema Japanse tuin. Dit type tuin kenmerkt zich door kronkelende paden, spannende plekjes met stenen, een mooie tuinvijver met daarin waterlelies en natuurlijk een houten bruggetje. Los van het omtoveren van je tuin, moet je het terras natuurlijk nog oosters maken. Dit doe je door een hangmat of hangstoel op het terras te plaatsen, eventueel in combinatie met een L-vormige loungebank. Sfeervolle lampionnen, fakkels of oosterse vuurkorven zorgen voor extra sfeer. Ten slotte mogen riet en bamboe in een Japans-oosterse tuin niet ontbreken, evenals een klassieke Japanse thee-set op de tuintafel!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen