menu

Convento Do Carmo Lissabon

Convento Do Carmo was ooit een geweldige gotische monument. De kerk werd opgericht door commandant Nuno Alvares Pereira, later lid van de Karmelieten Orde. De bouw werd voltooid in 1423. Op dat moment was Convento Do Carmo de grootste kerk in Lissabon. Het klooster werd aanvankelijk bewoond door Karmelieten monniken uit Moura.,

Tijdens de aardbeving van 1755 werd het klooster zwaar beschadigd. Het volledige dak viel naar beneden waarbij vele mensen omkwamen. In tegenstelling tot andere gebouwen in de omgeving, werd de kerk nooit herbouwd. Waarom is nog steeds een raadsel. Wel is het skelet grotendeels, voor 250 jaar, intact gebleven.

Vandaag de dag wordt het gebouw door zowel het hoofdkwartier van de Vereniging van Portugese Archeologen en het archeologisch museum gebruikt. De bezoeker treft in de sacristie van het museum een kleine verzameling van voorwerpen aan, met inbegrip van keramische tegels, middeleeuwse graven, oude munten en andere lokale vondsten. Vooral de Egyptische sarcofaag en de Zuid-Amerikaanse kindermummies zijn echte blikvangers.

Kortom in het museum is een geweldige historische collectie te vinden van onschatbare stukken uit de prehistorie tot aan het heden. In de zomer worden er onder majestueuze bogen openlucht zomerconcerten gegeven. Een prachtig spektakel, zeker gezien de entourage waarin deze concerten worden gehouden.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen