menu

Conciergerie Parijs

Concergerie is een bouwwerk in Parijs dat onderdeel uitmaakt van het Franse Paleis van Justitie. Dit was echter wel eens anders: het gebouw heeft namelijk een grimmige geschiedenis.,

Vanaf de veertiende eeuw tot na de Franse revolutie was het gebouw in gebruik als gevangenis. Eerst als staatsgevangenis voor gevangenen die langer vast zaten, maar tijdens de terreur van de Franse revolutie was het niet meer dan een korte tussenstop voor mensen die onvermijdelijk door de guillotine om het leven zouden worden gebracht.

In deze gevangenis zaten veel bekende Fransen: Marie Antoinette bijvoorbeeld, en Charlotte Corday. De cel van Marie Antoinette is vandaag de dag omgebouwd tot een toeristisch te bezichtigen plaats die onder andere haar crucifix en portretten van haar bevat.

Het gebouw lijkt op een fort en is gebouwd door Philippe de Fair in de dertiende eeuw. Naast de moord en doodslag die de geschiedenis van het gebouwd tekent, is er ook de mooie architectuur van het gebouw. Zo is er de Salle de Gardes, een zaal van 67 meter lang met prachtige steunbogen aan het plafond en een exclusieve collectie van oude Franse meubelen. De zaal wordt nu gebruikt als concertruimte vanwege de goede akoestiek.

Ook speciaal om te zien zijn de Cuisines, de vier grote braadplaatsen die groot genoeg waren om een hele os in te bereiden.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Parijs? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen