menu

Concertgebouw Amsterdam

Het concertgebouw bevindt zich in de meest chique wijk van Amsterdam: Oud Zuid. In het gebouw treft u de allure, elegantie en extravagantie die de hele buurt kenmerkt. Torenhoge spiegels, krullende sierlijsten, blinkende kroonluchters: de drie zalen van het concertgebouw zijn allen even sierlijk en vol glamour.,

Het gebouw is gemaakt in de neoclassicistische stijl aan het einde van de negentiende eeuw en is één van de oudste concertzalen van het land.

Naast de Spiegelzaal en de Kleine Zaal, is er ook de Grote Zaal, waarin meer dan tweeduizend gasten passen. Naast het beluisteren van concerten van de meest prestigieuze musici ter wereld, is er ook de mogelijkheid te dineren in de Spiegelzaal.

Niet alleen is het concertgebouw in Amsterdam de bekendste van Nederland, ook wordt zij genoemd als één van de drie zalen met de beste akoestiek ter wereld! Dit is onder meer te danken aan de speciale welvingen van het gebouw.

Het concertgebouw is tevens vaak het toneel voor grote premières van zowel nationale als internationale muziek- en filmprojecten. Een avond concertgebouw is een ware beleving voor een ieder die houdt van muziek, ambiance en glamour.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen