menu

Combineer cultuur en strand in Marseille via Tui

Niet ver van de zee vandaan en tóch ook een behoorlijk grote stad waardoor er meer dan genoeg te zien en beleven valt. Marseille leek ons dan ook een logische keuze toen we een vakantie in Frankrijk zochten waarbij we zowel konden genieten van zon, zee en strand als culturele dagtochten maken en bijzondere gebouwen bezoeken. We hebben dan ook zeker geen spijt gehad van onze keuze voor deze Franse stad. Marseille bleek namelijk de ideale bestemming voor ons!

© Reisfanaten.be

Hotels in overvloed
Er zijn in een toeristische stad als Marseille meer dan genoeg hotels te vinden. Daardoor zijn er ook vele hotels die precies hebben waar je naar op zoek bent. Je moet ze natuurlijk wel even weten te vinden, maar daar gebruikten wij Tui voor. Hier kun je dankzij de handige zoekcriteria precies de hotels eruit filteren die aan jouw wensen voldoen. Wanneer je bijvoorbeeld perse een zwembad bij je hotel wil, selecteer je dat bij Tui als criteria waardoor je enkel hotels in Marseille te zien krijgt die een zwembad hebben. Hetzelfde geldt voor andere voorzieningen. Ook kun je de locatie uitzoeken. Er zijn bijvoorbeeld mensen die het liefst zo dicht mogelijk bij het centrum zitten terwijl anderen liever in de buurt van het strand of aan de rand van de stad een hotel boeken. Dankzij Tui vonden wij een hotel op de locatie die we graag wilden. Boeken ging vervolgens eenvoudig waarna alles geregeld was.

Bezienswaardigheden
Naast verschillende stranden waar je heerlijk kunt ontspannen, kom je ook op cultureel gebied volop aan je trekken in Marseille. Al is het alleen maar door de Notre Dame de la Garde, waar wij letterlijk onze ogen hebben uitgekeken. Wij hadden het geluk dat we de kerk ook aan de binnenkant mochten bekijken. De kathedraal is namelijk niet altijd geopend voor publiek. Vanaf de heuvel waarop de Notre Dame de la Garde gebouwd is, heb je tevens een prachtig uitzicht over de stad. Ook de Vieux-Port haven moet je zeker gezien hebben. In en rondom deze historische haven zijn tal van historische bezienswaardigheden te vinden en je kunt er ook heerlijk eten of een wijntje drinken. Ter afwisseling zijn we ook met een excursie naar Chateau d’if geweest, een fort dat zich op het kleinste eilandje voor de kust bij Marseille bevindt. Het werd in het begin van de zestiende eeuw gebouwd en heeft als fort én als gevangenis dienst gedaan. Bezoek ook het Longchamp Palace, een uniek en bijzonder paleis in het vierde arrondissement. Er zijn in het paleis twee bijzondere musea, en de prachtige fontein maakt het plaatje helemaal af. In het bijbehorende park kun je vervolgens even helemaal tot rust komen.

Tags:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen