menu

Col du Glandon

glandonHet is geen schande om de Col du Glandon niet op te geraken. Vanaf het stuwmeer is het bijna 30 kilometer klimmen met stukken van meer dan 12% stijgingspercentage. Wanneer je de splitsing naar Vaujany tegenkomt begint het echte werk en ben je goed voor een tijdje klimmen aan meer dan 10%.

Pas in het dorpje Le Rivier d’Allemond stopt het klimmen even en kan je zelfs je drinkbus opvullen in een van de waterbakken met bergwater. Eenmaal het dorpje uit volgt een tweede verrassing, nl een korte daling van meer dan 12% tot aan een nieuw aangelegde weg, die daar gebouwd is nadat een aardverschuiving de oude weg weggeveegd had.

Na een daling volgt steeds een stijging en ook nu blijft deze heel lang aanhouden tot je aan een tweede stuwmeer komt. Na een korte afdaling stijg je terug en vanaf nu zou de finish in zicht moeten komen. De Col de la Croix de Fer ligt nu vlakbij. Een restaurant boven kan zorgen voor de nodige verfrissing doch zelfs in de zomer zou het op deze hoogte best wel eens om een stevige opwarmer kunnen gaan.

,

Cijfers beklimming Col du Glandon

Start klim: 711 m Hoogte verschil: 1413 m Einde klim: 1924 m Gemiddelde %: 4,3 % Lengte: 28,3 km Steilste stukken: 11,1 %

 

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen