menu

Col de la Bonette

Cijfers beklimming Col de la bonette

Start klim: 1212 m Hoogte verschil: 1590 m Einde klim: 2802 m Gemiddelde %: 6,7 % Lengte: 23,8 km Steilste stukken: 10,8 %

 

,

Grafiek Col de la Bonette

 
Foto: www.cyclingcols.com

,

Col de la Bonette profileert zich vaak als de hoogst bereidbare col in Europa. Eigenlijk zijn er een paar aangelegde cols in Spanje en Oostenrijk die iets hoger zijn, maar Col de la Bonette is wel degelijk de hoogste weg in Europa. Tevens is deze col opgenomen bij de 30 mooiste beklimmingen van Frankrijk.

De Col zelf is de derde hoogste van Frankrijk met een hoogte van 2715 meter maar door de aangelegde weg rond de top, winnen ze een paar meters en gaan zo toch met de eer van hoogste col gaan lopen.

Fietsen op deze reus is 23 kilometer lang duwen en stampen, waarbij je niet alleen vecht tegen de stijgingspercentages, maar ook tegen de steeds ijler wordende lucht. Op 2800 meter is er iets minder zuurstof en zijn de temperaturen, ook in de zomer, meer richting het vriespunt dan richting de hemel.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen