menu

Col Alpe d’Huez

alpe d'huezCol Alpe d’Huez

Alpe d’Huez beklimmen is een hele uitdaging doch niet onoverkomelijk. De klim begint in het dorpje Bourg d’Oisans en eindigt iets voorbij het skidorp Alpe d’Huez. Je bent dan zo’n 1100 m hoger, 21 haarspeldborden verder en een ervaring rijker.

Hoewel de hele klim stijl is, zit het venijn hem vooral net na de start waar de weg een draai maakt en je een “muur” van meer dan 10% voorgeschoteld krijgt. Het is vooral in de bochten, die er iets minder stijl bijliggen, dat je even kan recupereren.

Afdalen kan je via dezelfde weg terug, via Villard-reculas of je zou ook een rondje kunnen doen en bovenop Alpe d’Huez de verbindingsweg nemen die je naar de top van de Col de Sarenne brengt en zo terug afdalen richting Bourg d’Oisans.

,

Cijfers beklimming Alpe d’Huez

Start klim: 718 m Hoogte verschil: 1140 m Einde klim: 1845 m Gemiddelde %: 7,9 % Lengte: 14,3 km Steilste stukken: 14,8 %

 

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen