menu

Cobra museum Amsterdam

Tijdens een bezoek aan Amsterdam is een trip naar het Cobra museum absoluut onmisbaar voor elke liefhebber van moderne kunst. De meest talentvolle en vernieuwende kunstschilders hebben hier hun werk hangen, waaronder grootmeesters als Karel Appel en Corneille, die decennia geleden het beeld van moderne schilderkunst voor altijd veranderden.,

Het Cobra museum dankt haar naam aan de CoBrA beweging – dat staat voor Copenhagen, Brussel, Amsterdam, waar de kunststroming aan het einde van de jaren veertig ontstond- , die aardig wat teweeg heeft bracht in de moderne kunstwereld.

De stroming wordt gekenmerkt door spontaniteit. Potten verf die op een doek worden gegooid, zonder schetsen vooraf, de kunst uit zichzelf laten ontstaan.

Traditionele kunstliefhebbers bekritiseerden de CoBrA beweging, maar tot op de dag van vandaag wordt de revolutionaire kunst uit die tijd gewaardeerd en bewonderd door fans van over de hele wereld.

Naast schilderkunst kunt u uw ogen de kost geven in de zeer ruime en rustgevende Japanse vier elementen zentuin die achter het museum aangelegd is door de kunstenaar Tajiri.

Of check de vijf meter hoge fontein die Karel Appel, één van de originele leden van de CoBrA beweging, eens bouwde voor het Cobra museum.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen