menu

Citytrip Rome in het voorjaar

Het ziet er naar uit dat we nog eens een citytrip gaan maken. De jaarlijkse skivakantie wordt geschrapt en ondanks een prachtig aanbod voor een weekje Egypte, durven we het risico niet te nemen. Met de aankomende gezinsuitbreiding houden we het liever veilig …

Rome is een topbestemming om een citytrip te doen en bevat tal van spraakmakende bezienswaardigheden. Het laat je achter iedere hoek terugdenken aan het verleden en de vele momenten in de geschiedenis die de stad gekend heeft.

Hoewel er nog niets vast ligt rond ons hotel, is de kans groot dat we opteren voor het Una Hotel Roma, een hotelketen waar we heel positieve ervaringen mee hadden in ondermeer Firenze.

Op ons programma gaan zeker het Colosseum, Het Pantheon, Piazza Navona, Villa Borghese, het Vaticaan en vele andere bezienswaardigheden staan.

Iemand die al in Rome is geweest en tips voor ons heeft? Wat moeten we zeker gezien hebben? Waar moeten we zeker eens langsgaan? Leuke restaurants? Leuke plaatsen? Laat ze alvast achter in onderstaand dagboek.

3 reacties op “Citytrip Rome in het voorjaar”

 1. Steven schreef:


  Je vergeet de Sixtijnse kapel, de Sint Pietersbasiliek, de Trevifontein, … allemaal aanraders.

 2. Ann schreef:


  Neem als vervoermiddel de metro, de bussen zitten overvol en wachttijden zijn enorm soms. De Lijn is een voorbeeld voor wat je daar soms meemaakt.

 3. Tijmen schreef:


  Ik ben van de zomer met mijn vriendin en later gelijk nog een keer naar Rome met mijn werk geweest. Ben er ook al eerder geweest met School Romereis, fantastische stad!! Er is me veel bijgebleven maar twee dingen in het bijzonder. Een eerste is het huren van scooter(s). Ik ben helemaal geen racemonster en zelf had ik het nooit gedaan, maar mijn collega's leek het gaaf en toen moest ik wel mee. En dat was gaaf! Heerlijk die vrijheid op een scooter! Eerst onder begeleiding (soort tour) heel rome doorgereden binnen een dikke ochtend. Echt als je de bocht rondom het colosseum met wind en zon op je gezicht is echt onvergetelijk! Een stuk later ook de weg voor de Sint Pieter (na een bocht) oprijden en dan de Sint Pieter voor je zien opdoemen.. on-be-taal-baar. Echt een aanrader dus! Het is eerst even wennen en spannend, later vlieg je over de straten. Rome is niet zo heel groot, althans het centrum en dus met de scooter echt perfect aan te rijden! Ook met zijn tweeen op een scooter goed te doen.

  Mijn tweede tip is een pizzeria. Vlakbij Piazza Navona, fantastisch plein overigens, zit pizzeria Da Bafetto (http://www.pizzeriabaffetto.it/). De website is niet heel veel zie ik, maar daar heb ik de beste pizza ever op! En reken maar dat ik veel pizza's op heb 🙂 Sowieso de ambiance, de tent is bijna een fabriek, bomvol met aan het einde van de avond een rij voor de deur, maar als je een beetje op tijd bent valt het mee. Wij zaten binnen en dat was achteraf erg leuk, we zagen precies hoe de pizza's door twee prachtige bakkertjes klaargemaakt werden. Echt de Italiaanse ambacht. De hoofdkelner was in het begin totaal niet aardig (wij werden ergens neergezet/gegooid) en mochten echt niet zomaar ergens gaan zitten. Maar uiteindelijk is het het allemaal waard! Het is gewoon een grote grap, je komt binnen, bestelt en eet je pizza en je bent weer weg. Maar echt heerlijke pizza! We werden zelfs uitgezwaaid door Da Baffetto himself! Fantastisch! Hij zat gewoon aan een tafel in het midden van de zaak en kreeg af en toe bonnetjes om te stempelen, supermooi! Toen we in eerste instantie wegliepen wilden we door de voordeur gaan, nou echt niet dus. Je moet via de zijkant! Maar toen we een eindje buiten omkeken zat hij toch te zwaaien en te lachen. Mooie foto dus 😀

  Veel plezier in ieder geval, Rome is mooi. Ga ik nu jullie New York blogs lezen, daar gaan wij in het voorjaar naartoe!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen