menu

Citytrip Firenze

  • Reisverhaal
  • Attracties
  • Hotels
  • Vraag en antwoord

,

Firenze is gelegen in Midden-Italië en was ooit voor korte tijd de hoofdstad van Italië. Het ontstond als een Romeinse nederzetting en werd na de middeleeuwen een onafhankelijke stadstaat.

Adellijke families zoals de Medici's kwamen er aan de macht en sponsorden de vele kunstenaars. Cosimo de Oude, Lorenzo il Magnifico, Cosimo I hebben her en der standbeelden in de stad. De Medici-clan stond in voor een goed bestuur en liet de Renaissance bloeien. Ondanks sommige tegenspoed slaagden ze er toch in om samen te blijven werken met de beste kunstenaars van hun tijd. 

De majestueuze architectuur, kolossale beeldhouwwerken, kleurrijke fresco's en schilderkunst zijn een streling voor het oog. Ook al ben je geen kunstfanaat, kijken alleen werkt ook al verrijkend. De twee belangrijkste toeristische centra zijn de Piazza del Duomo en de Piazza della Signoria.

Wij bezoeken Firenze in drie dagen. We beginnen bij het middelpunt van de stad met de dom en de doopkapel. Vervolgens zoeken we wat meer de rust op in de omgeving van het Palazzo Pitti en de wijk Oltrarno. We maken lange stadswandelingen en bezoeken ook diverse kerken en pleinen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen