menu

Cityhoppen bij de noorderburen? 3x verassende stedentrips in Nederland

Van het hoge noorden tot net over de grens. Deze verassende Nederlandse steden zijn zeker de moeite waard voor een citytrip bij de noorderburen.

Cityhoppen bij de noorderburen 3x verassende stedentrips in Nederland

© Pixabay.com

Eindhoven

Eindhoven is een geweldige stad voor een stedentrip bij onze noorderburen. Deze gezellige Brabantse stad heeft vanwege de leuke buurtjes, trendy restaurants, kleurrijke streetart en interessante musea genoeg in huis voor een weekendje weg. Iets wat je zeker moet doen in Eindhoven is een bezoek brengen aan Strijp-S. Dit industriële gebied was voorheen van Phillips maar is nu omgetoverd tot het culturele centrum van Eindhoven. In de fotogenieke, rauwe hallen op het terrein zijn inmiddels tientallen leuke horecatentjes, winkeltjes en creatieve initiatieven gevestigd. Houd je van moderne en hedendaagse kunst? Bezoek dan zeker het Van Abbemuseum. Dit museum is namelijk één van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. Je vindt hier een internationale collectie van ruim 3.000 kunstwerken in tientallen zalen verspreid over meerdere verdiepingen. Een leuke wijk waar je zeker wat tijd moet besteden is De Bergen in het centrum van Eindhoven. Deze buurt is een van de oudste wijken van Eindhoven en bestaat uit charmante straatjes met historische gebouwen. Bijzonder overnachten in Eindhoven doe je bij Hotel Mariënhage. Dit luxe boetiek-kloosterhotel is gevestigd in het DOMUSDELA-complex, dat midden in het centrum van deze bruisende designstad staat.

Leiden

Met zijn grachten en bijbehorende pandjes heeft Leiden wel wat weg van Amsterdam. En ook qua historie doet deze stad er zeker niet voor onder. Deze stad van de ontdekkingen is zeer de moeite waard voor een stedentrip in Nederland. Een leuke manier om deze Zuid-Hollandse stad te verkennen is per boot. Vaar Leiden binnen zoals eens de watergeuzen dat deden en geniet onderweg van de charmante grachten en de vele historische panden die de stad rijk is. Wie liever vaste grond onder zijn voeten houdt en graag in de voetsporen van de Hollandse Meester Rembrandt treedt kan de stadswandeling ‘Rembrandt Route’ volgen. Deze route leid je onder andere langs de geboorteplek van Rembrandt, het atelier van Leermeester Jacob van Swanenburg en de Latijnse School waar Rembrandt vanaf zijn zevende naar school ging. Hou je van verborgen plekjes? Dan zijn de 35 hofjes van Leiden ook de moeite waard. Hier vind je, ver van het rumoer van de stad, binnentuinen vol groen en bloemen omzoomd met kleine huisjes. Vanuit je hotel in het centrum van Leiden ontdek je gemakkelijk ook de vele musea die deze stad rijk is. Geen enkele andere stad in Nederland heeft zo veel bijzondere musea op loopafstand van elkaar.

Cityhoppen bij de noorderburen 3x verassende stedentrips in Nederlan

© Pixabay.com

Groningen

Groningen is een stad vol energie, historie en cultuur. Wie Groningen zegt, zegt Martinitoren. Bliksem, brand en instorting: de Martinitoren heeft het allemaal overleefd. d’ Olle Grieze is met 97 meter nog steeds het hoogste gebouw van de stad. Bovenop is het uitzicht fantastisch. Weer naar beneden? Loop dan nog even binnen bij die mooie Martinikerk. De oude pakhuizen langs het diep verklappen de bedrijvigheid van weleer. Struinend langs de kades struikel je over de monumenten. Op de Vismarkt roepen de marktlui hun verkoopleuzen. Dit plein omringd door historische panden met winkels en horeca is op en top stadse bedrijvigheid. In het hart van de binnenstad staat ook het markante Forum. Binnen vind je er onder andere de Groninger Store, het Smartlab en het hoogste dakterras van de stad. Dol op kunst en architectuur? Het kleurrijke uiterlijk van het Groninger Museum is al voldoende aanleiding voor een bezoek. De veelzijdige collectie en de vernieuwde tentoonstellingen maken de ervaring compleet. Wanneer je het Groninger Museum verlaat werp dan nog even een blik op het hoofdstation van Groningen, dat is uitgeroepen tot het  mooiste station van Nederland.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen