menu

Circus Maximus Rome

Het Circus Maximus is gelegen tussen de Palatinus- en de Aventinusheuvel. De zitplaatsen bevonden zich op de hellingen van deze heuvels. Hoewel er slechts een klein gedeelte van de oorspronkelijke tribunes overblijft en de rest een uitgestrekte grasvlakte voorstelt, loont het toch de moeite deze voormalige plaats voor wagenrennen te bezoeken.,

Vroeger kon hier tot een vierde van de totale bevolking van Rome naar deze beroemde wedstrijden komen kijken. Deze wagenrennen bestonden uit vier teams. Elk team was vertegenwoordiger van een politieke stroming, de Roden (Russata), de Witten (Albata), de Blauwen (Veneta) en de Groenen (Prasina).

Slaven en vrijgelatenen met een lage sociale status waren de bestuurders van de vierspannen, al werd er soms ook met acht paarden gereden. Hier konden ze eeuwige roem vergaren, want vrouwen werden vaak verliefd op hen en dichters droegen vele werken aan hen op.

De bedoeling was dat de wagens (liefst nog met bestuurder) zo kort mogelijk afdraaiden rond de spina waardoor men elkaar natuurlijk ernstig ging hinderen en er vaak gewonden vielen en dat zo’n zeven ronden na elkaar.

Doe gerust zelf een poging om uw denkbeeldige vierspan zonder problemen te besturen en te doen keren aan de spina, al vrees ik dat uw populariteit daardoor geen hoge toppen meer zal scheren. U hebt in elk geval wat calorieën verbrand want de lengte van het parcours was toen een Romeinse mijl (zo een 600 meter).

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen