menu

Chopin Museum in Warschau Polen

Dit jaar is het tweehonderd jaar geleden dat de beroemde componist Frédéric Chopin geboren werd. En daar hij van Poolse afkomst is, wordt dit in heel Polen gevierd. Chopin heeft lange tijd in Warschau gewoond en trok nadien naar Frankrijk. Toch heeft hij nooit echt afscheid genomen van zijn geboorteland.

Onlangs werd er in de hoofdstad het Chopinmuseum geopend. Liefhebbers kunnen hier alles te weten komen over de man in kwestie. Je kan ook een bezoekje brengen aan de stad zelf, volledig in het teken van de componist. Online kan je een audiogids downloaden die je bijstaat tijdens je uitstap. Op elke plek dat iets te maken heeft met Chopin, staan er bankjes. Zo kan je in alle rust en stilte genieten van deze plaatsen.

Leuk om weten: deze zomer is er ook een zeilschip, genaamd Fryderyk Chopin, dat door heel Europa vaart. Je kan het schip begin augustus bewonderen in Antwerpen en Oostende.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen