menu

Chinatown Bangkok

Chinatown is één van de minder toeristisch getinte districten van Bangkok, hoewel het één van de oudste is. Waar de meeste authentieke steegjes inmiddels vervangen zijn door brede straten, kan men in Chinatown nog een glimp opvangen van de kleine, claustrofobische straatjes die vroeger gangbaar waren in Bangkok.,

Het centrum van dit district mag dan wel Yaowarat Road zijn, maar de echte charme van Chinatown is te vinden in de kleine zijstraatjes ervan. Marktstalletjes vindt men hier in overvloed, en deze verkopen alles waar men aan kan denken: van juwelen en stoffen tot kruiden en specerijen; er is dus voor elk wat wils.

Wat Traimit, ook wel Temple of the Golden Buddha genoemd, is gelegen in het Chinatown district. De tempel herbergt een boeddhabeeld gemaakt uit massief goud die dateert uit de 13e eeuw. Pas in 1955 werd ontdekt dat het boeddhabeeld uit goud was gemaakt: na een ongeluk vertoonde de pleisterlaag rond het boeddhabeeld barsten, waardoor het goud – dat al die tijd onder de pleisterlaag verborgen had gezeten – zichtbaar werd.

Om Chinatown te verkennen, kan men kiezen voor een zogenaamde Walking Tour of Chinatown, waarbij men in één dag verschillende aspecten van dit district te zien krijgt.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen