menu

Chatuchak Weekend Market Bangkok

Chatuchak Market is een weekendmarkt – enkel open op zaterdag en zondag – die een enorm aantal bezoekers trekt. Het gemiddelde aantal kooplustigen per weekend is 200.000. Chatuchak Market wordt al sinds 1982 elke zaterdag en zondag op dezelfde plaats georganiseerd. Met een oppervlakte van meer dan 1km² is het één van de grootste weekendmarkten ter wereld.,

Hier kan men werkelijk verdwalen tussen de vele kraampjes. Gezien de grote oppervlakte van de markt, wordt Chatuchak Market onderverdeeld in 27 secties: zo zijn er bijvoorbeeld twee secties waar men planten en tuingereedschap kan kopen, vijf secties voor decoratie en ook enkele secties met handgemaakte artikelen uit hout en klei.

Maar dit is lang niet alles: ook kleding, amuletten, zijde en keramiek worden hier verkocht. Er wordt vaak gezegd dat alles waar men maar aan kan denken, wel ergens verkocht wordt op Chatuchak Market. Hoewel dit uiteraard wat overdreven is, is het aanbod enorm.

De marktkramers zijn namelijk uit alle mogelijke delen van Thailand afkomstig, waardoor Chatuchak Market een unieke collectie artikelen kan aanbieden. Men kan zelf op ontdekking gaan, maar als men een (Engelstalige) gids verkiest, is er ook de mogelijkheid om een zogenaamde “Chatuchak Market tour” te boeken.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen