menu

Channel Islands National Park

Voor de kust van California liggen de Channel Islands, vijf wonderbaarlijke eilanden met elk een eigen karakter en een immens grote diversiteit aan fauna en flora.,

Meer dan tweeduizend plant-en diersoorten houden zich hier schuil, waarvan er maar liefs 145 zijn die men nergens ander ter wereld kan vinden. Voor mensen met een onverklaarbare liefde voor dieren en zij die houden van azuurblauw water zijn de Channel Islands een walhalla op aarde.

Hoewel er in totaal acht eilanden zijn die aan mekaar grenzen is het park beperkt tot vijf daarvan. Anacapa, Santa Rosa, Santa Cruz, San Miguel en Santa Barbara zijn de namen van deze unieke plekken op aarde en zullen een mens niet onberoerd laten.

Elk eiland heeft zijn eigen kenmerken waarbij het ene een paradijs is voor een stevige wandeling en het andere dan weer op historisch vlak interessanter blijkt. Verder verschillen ze allen in grootte.

De Channel Islands staan bekend als een belangrijk nestgebied van meer dan 10 verschillende soorten zeevogels en verder herbergen deze geïsoleerde schoonheden ook troepen zeehonden en zeeleeuwen. In de periode van juni tot oktober kan men er zelfs genieten van walvissen, die samen met orka’s en dolfijnen geregeld langs de oevers zwemmen.

Is er tenslotte in uw vakantie ook plaats voor een beetje rust op een uiterst serene plek, of houdt u gewoon van het ontdekken van geheime locaties, dan kan u op Santa Cruz, in een kayak, de grootste en diepste waterrots ter wereld ontdekken.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen