menu

Champs-Élysées Parijs

De Champs Elysées is de grootste en bekendste winkelstraat van Frankrijk. Twee kilometer lang shopgenot! Alle dure merken hebben hier een vestiging: Louis Vuitton en Armani tot Versace en Chanel. Je moet dus behoorlijk wat geld op zak hebben om je hier uit te leven.,

De meeste toeristen houden het hier dan ook bij gezellig windowshoppen; de etalages bekijken en verwateren bij de aanblik van de haute couture. Aan het begin van de Champs Elysées ligt het Place Charles De Gaulle met midden het plein de Arc De Triomphe.

De triomfboog is een ode aan de gewonnen veldslagen van Napoleon. Vooral 's nachts is de triomfboog mooi verlicht en leent ze zich het best tot het nemen van schitterende foto's. Aan het uiteinde van de Champs Elysées kom je ongeveer uit aan het Louvre.

Onderweg kun je stoppen voor een crêpe met een bol ijs of een lekkere kop koffie. Maar kijk uit, je betaalt je blut voor een drankje. Een tip: ga koffie drinken in MacDonald's op de Champs Elysées. Een goede stevige koffie die vier keer minder kost dan op het terrasje naast je.

Jaarlijks is de Champs Elysées de plaats waar de finish van de Tour de France ligt. Sportliefhebbers zullen dus een klein beetje wegdromen op dit strijdtoneel van de belangrijkste wielerwedstrijd ter wereld.

Laat de hoge prijzen op Champs Elysées je niet afschrikken, maar geniet van een deugddoende wandeling op deze populaire boulevard.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen