menu

Centre Pompidou Parijs

In de wijk Beaoubourg, in de buurt van het Marais, vind je het Centre Pompidou. Het gebouw werd tussen 1971 en 1977 gebouwd in high-tech stijl en binnenin vind je de openbare bibliotheek en Musée National d’Art Moderne, het grootste museum voor moderne kunst in Europa.,
Het Centre Pompidou is vernoemd naar de toenmalige president van Frankrijk, Georges Pompidou. Sinds de opening kwamen er al meer dan honderdvijftig miljoen bezoekers over de vloer. Dat betekent dat u dit niet mag overslaan.

Op de Place Georges Pompidou kunt u dagelijks straatartiesten aan het werk zien, zoals mimespelers of schilders die u op canvas vereeuwigen of gewoon skaters die er zich uitleven.

De belangrijkste attractie van het Centre Pompidou is uiteraard de gevel die iedereen kent. De krullende pijpen en buizen zetten de halve architectuurwereld op zijn kop in 1977. Toen was dit soort design, zelfs na ettelijke wereldtentoonstellingen, ongezien.

Vergaap je dus maar aan de gevel zoals het de goede toerist betaamt, maar laat zeker niet na binnen een bezoekje te brengen aan het museum. Het is meer dan de moeite waard: een gigantische collectie boeken, schilderijen, films en beeldende kunst ligt op je te wachten.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Parijs? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen