menu

Cemitério dos Prazere Lissabon

Cemitério dos Prazere (Begraafplaats van Vermaak) is één van de grootste en meest beroemde begraafplaatsen in Lissabon. Het is gelegen in het westelijke deel van Lissabon in de wijk Campo. Deze begraafplaats is aangelegd in 1833 en heeft meer dan 70 symmetrisch aangelegde paden, meerdere mausolea en velen begraafhuisjes.,

De begraafplaats ontstond nadat de stad door cholera werd getroffen en er dringend behoefte was aan een massagraf. Inmiddels liggen hier heel wat beroemde Portugezen begraven. De grafhuisjes zijn er zeer opvallend uit.

Veel er van hebben gordijntjes, mooi aangelegde voortuintjes of sierperkjes. De doden liggen soms ook bij elkaar in huisjes gedecoreerd met plastic rozen, droogboeketten en met verroeste deuren. Als er een deur openstaat, zie je houten kisten, kanten kleedjes en fotolijstjes uit 1890.

Wel heel bijzonder is het grafhuisje van Pedro Folque. Zijn grafhuisje lijkt qua uiterlijk op een vesting met talloze torentjes. Prachtig is ook de engel met stenen vleugels op een familiegraf bij de ingang van Eterna Saudade. Ook zeer opvallend is het graf van Amália Rodrigues (fado).

Op Cemitério dos Prazere liggen onder meer: musici, dichters, filmsterren, militairen en schilders begraven. Vanaf het hoogste punt het hoogste van de begraafplaats heeft de bezoeker een fraai uitzicht over de wijk Alcantara en de brug over de Taag.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen