menu

Cedar Breaks National Monument

Cedar Breaks National Monument huist een schitterende rotsformatie in de meest fascinerende kleuren, maar wat deze Cedar Breaks echt zo bijzonder maakt is het in rots gesleten amfitheater. Door de krachten der natuur is een onvoorstelbare schaalvormige diepte ontstaan die doet lijken alsof er daar in de bergen gladiatoren om hun leven hebben gevochten.,

Net als de Grand Canyon en Zion Canyon heeft Cedar Breaks miljoenen jaren van opwaartse stuwkracht en erosie gekend, wat deze allen in hun resultaat zo magnifiek maken. De makers van dit fenomeen zijn regen, overstromingen, ijs en wind. Zij hebben tezamen een galerij aan fantasierijke sculpturen verwezenlijkt die nu door u kunnen worden bezocht.

Ook door de verschillende elementen als steen en ijzer in de rotsen, worden deze kunstwerken bijgestaan door wonderachtige kleuren. Ook per seizoen lijkt het geheel nog schoner te worden, wanneer nieuwe bloemen hun intrede doen of de regen de rotsen weer doet opblinken.

Het is zeker een aanrader om samen met de locale rangers je verblijf uit te stippelen, zodat je zeker niks van al het moois over het hoofd zult zien. Verder moet je natuurlijk in acht nemen dat dit een monument is waarbij je in de hoogte moet!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen