menu

Castelo De Sao Jorge Lissabon

Castelo De São Jorge is gebouwd op het meest voor de hand liggende plek van Lissabon, de hoogste heuvel (110 meter) van de stad. Het kasteel heeft een oppervlakte van ongeveer 6000 vierkante meter met verschillende torens, look-outs, een droge gracht en twee vierkanten verdeeld door een interne muur met een tussendeur.,

Tegenwoordig is het kasteel meer een ruïne. Wel met prachtige uitzichten over de stad. Tot aan de zestiende eeuw was Castelo De São Jorge het onderkomen van het Portugese Koninklijk huis. In 1755 werd het kasteel grotendeels door de aardbeving verwoest. In 1938 werd het kasteel, in opdracht van dictator Salaz, voor een deel gerestaureerd.

De plek heeft iets magisch. Dit komt onder meer door de prachtige ligging en de ganzen en eenden die in de kasteeltuinen rondstruinen. Bezoekers kunnen er de torens beklimmen of wandelen langs de gereconstrueerde wallen van de kasteelmuren. Dit alles met een spectaculaire uitzicht over de stad Lissabon en rivier de Taag. Onder de bomen bij het kasteel wordt regelmatig een potje gekaart of backgammon gespeeld.

Aan te raden is, om na het bezoek aan het kasteel, eens rond te zwerven in de straatjes er omheen. Veel toeristen slaan dit over terwijl hier talloze pleintjes met leuke barretjes en winkeltjes te vinden zijn.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen