menu

Casa dos bicos Lissabon

Casa dos bicos dankt zijn naam aan zijn bijzondere gevel. De “spitsen stenen” doen namelijk denken aan geslepen diamanten. Daarom wordt Casa dos bicos ook wel het “Huis der Diamanten” genoemd.,

Het renaissance paleis werd in 1523 gebouwd en behoorde destijds toe aan Afonso de Albuquerque, de Portugese onderkoning van India. Eigenlijk is het is één van de weinige gebouwen die de aardbeving van 1755 heeft overleefd. Wel sneuvelden voor een groot deel de bovenste verdiepingen. Pas in 1982 werden deze verdiepingen in hun oorspronkelijke staat teruggebracht. Dit gebeurde op basis van oude tekeningen. Het huis heeft in de loop der jaren al voor talloze doeleinden dienst gedaan.

Momenteel is Casa dos bicos, enkel door haar merkwaardige uiterlijk, een populaire toeristische trekpleister. Het interieur, met uitzondering van speciale evenementen, is niet open voor publiek. De stijl van het huis zou zijn gebaseerd op de paleizen van Venetië. De twee bovenste verdiepingen hebben echter een uitgelaten boogramen die kenmerkend zijn voor de Portugese Manuelstijl. Dat maakt Casa dos bios tot iets bijzonders.

Na een reeks van renovaties, is het vooral de marmeren trap die opvalt. Het staat in contrast met de zwarte muren. De benedenverdieping van het gebouw wordt af en toe gebruikt voor tentoonstellingen. In de directe nabijheid bevinden zich veel toeristische winkels evenals goedkope restaurants bekend om hun traditionele gegrilde vis gerechten.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen