menu

Carlsbad Caverns National Park

The Bat Flight
Iedere avond vanaf april tot en met eind oktober vliegen een half miljoen vleermuizen uit op zoek naar insecten. Dit schouwspel vangt aan bij zonsondergang en kan tot wel drie uur duren. Na hun maaltijd verorberd te hebben, trekken de vleermuizen terug de grotten in. Vanaf het amfitheater vlak bij de natuurlijke ingang van de grot kun je dit schouwspel waarnemen.

De grotten can Carlsbad Caverns
Een tweede bezienswaardigheid is het verkennen van de kilometers lange grotten die zich 250 meter onder de grond bevinden. Er zijn twee wandelroutes die je zelfstandig kan doen; de Big room route en de Natural entrance route. Tevens heb je verscheidene begeleide wandelingen, waaronder de Kings Palace route de populairste is.

Wandelingen onder de grond

Big room route
Deze wandeling van bijna twee kilometer start in het centrum van de grootste kamer in de grot. Je komt er met de lift die zich bevindt in het visitor center of via het afdalen van de Natural entrance route. De Big room route duurt ongeveer anderhalf uur en toont je gigantische formaties zoals de Rock of Ages, Giant Dome of Painted grotto in de grootste grotten ter wereld. Deze wandeling is een absolute must voor iedere bezoeker.

Natural entrance route
Deze route start ter hoogte van de parking en brengt je 250 meter lager in het centrum van de grot. Na enkele honderden meters kom je in de twilight zone, het punt waarop complete duisternis start. Gelukkig is er voor toeristen een verlicht pad. Dit is ook de grot waaruit de vleermuizen vliegen. Desondanks dat er zich in je nabijheid duizenden vleermuizen bevinden, is de kans dat je er één ziet zeer klein. Deze wandeling eindigt aan het beginpunt van de Big room route.

Wil je de wondere wereld van Carlsbad Caverns ten volle in je opnemen, dan raden we aan om ook een begeleide tour te boeken. Sommige van deze wandelingen dien je op voorhand te reserveren, maar voor de populaire Kings Palace wandeling kan je ter plaatse inschrijven. Kings Palace guided tour.

Via een anderhalf durende wandeling maak je kennis met vier heel gedecoreerde kamers binnen het grottencomplex. Startend vanaf het centrale punt, ga je met deze wandeling tot het diepste punt van de grot waar bezoekers zich mogen begeven. Op bijna 300 meter diepte vertelt de gids je alles over de geologie, het ontstaan van de grotten en de ontdekkers ervan. Voor deze tour dien je een extra ticket te kopen in het visitor center.

P.S. Ook als je enkel kiest voor de twee gratis wandelingen, dien je tickets af te halen in het visitor center. Je hoeft hiervoor niet te betalen, op voorwaarde dat je in het bezit bent van een national park pass.

Het park bereik je het best vanuit Carlsbad en hier bevinden zich ook tal van hotels. Afhankelijk van het aantal wandelingen mag je rekenen op zo’n vier tot zes uur om de grotten te bezoeken. Binnen het park bevindt zich ook een onverharde scenic drive, van waarop je het woestijnlandschap kan waarnemen en de aanwezige fauna en flora.

,Carlsbad Caverns is gelegen in de Chihuahuan woestijn, omgeven door het Guadalupe gebergte, in de staat New Mexico. Ondanks de aanwezigheid van zand en bergen speelt het grootste gedeelte van de activiteiten zich ondergronds af. Carlsbad Caverns is bekend omwille van twee wereldwonderen; ondergronds bevindt zich de woonplaats van bijna een half miljoen vleermuizen en je vindt er gigantische grotten met indrukwekkende formaties zoals stalagmieten en stalagtieten.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen