menu

Capulin Volcano National Monument

Vulkanen zijn natuurfenomenen die de wereld om ons heen kunnen vernietigen, maar tegelijk opnieuw kunnen vormen. Zij daarentegen zullen er altijd zijn, of ze nu actief zijn of niet. Zo kan men in New Mexico op zoek gaan naar Capulin Volcano, de plek waar duidelijk wordt welke opzienbare veranderingen een vulkaan teweeg kan brengen.,

De Capulin vulkaan is al zo’n 10.000 jaar inactief, wat de bezoeker de uitzonderlijke gelegenheid biedt om de vulkaan te betreden en hem van de binnenkant te bezichtigen. In dit gebied zijn meerdere vulkanen gelegen, waarvan de grootste Sierra Grande is, daarnaast zijn er ook vele mesas te zie zien. Dit zijn tafelbergen, heuvels met een platte top.

Ook nabij ligt de bekende Folsom Man site, deze locatie is niet meer open voor publiek omdat er documenten en botten van prehistorische mensen en fossielen van uitgestorven dieren gevonden zijn.

Het park is uiterst interessant te bezoeken. Buiten de vulkanen kan men er ook schitterende fauna observeren, maar ook vele wilde dieren spotten. In de lente is het bijvoorbeeld ideaal voor de vogelaars om enkele zangvogels te ontdekken. Ook wordt er per seizoen een show gegeven en is er in het bezoekerscentrum van alles te leren over de kracht van de vulkaan!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen