menu

Capitolijnse musea Rome

De Capitolijnse musea zijn een belangrijke trekpleister voor toeristen die houden van oude Romeinse kunst. Het gaat over kunst- en archeologie musea die zich bevinden op de Capitolijn, een van de zeven heuvels van Rome.,

Ze liggen rondom een plein ontworpen door Michelangelo, de Piazza del Campidoglio en bevinden zich in twee paleizen. Enkele van Rome’s mooiste en best bewaarde kunst- en beeldhouwwerken zijn hier te bewonderen.

Als eerste paleis kunnen we de Palazzo dei Conservatori vermelden. Dit 16de eeuw paleis is drie verdiepingen hoog en huisvest verschillende artistieke schatten. Het bezit verschillende grote zalen die prachtig gedecoreerd zijn en die de stad gebruikt als officiële ontvangstruimte. Dit paleis kent een nieuwe glazen binnenhal en hier vind je ook het beroemde ruiterstandbeeld van Marcus Aurelius. Zeker de moeite waard om te bezichtigen, aanraken is jammer genoeg niet toegestaan. Ook de Lupa Capitolina (Capitolijnse Wolvin) bevindt zich hier. Dit bronzen beeld stelt de wolvin voor die de legendarische stichters van Rome, de tweeling Romulus en Remus dus, zoogt.

Het tweede paleis is het Palazzo Nuovo. Het dateert uit de 17de eeuw en is eveneens ontworpen door Michelangelo als complement voor de Palazzo dei Conservatori. Je moet hier alvast minder trappen betreden, want het gebouw kent slechts twee verdiepingen. Er zijn vooral beeldhouwwerken terug te bekijken.

Beide paleizen zijn verbonden door een ondergrondse gang. Deze wordt ook de Galleria Lapidaria (stenengalerij), omdat er een collectie inscripties te bewonderen is.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen