menu

Canyon de Chelly National Monument

Het nationale monument Canyon de Chelly is een hoogtepunt op cultureel en historisch gebied. Doordat het een landschap is dat al onvoorstelbaar lang bewoond is geweest, kan men er fabelachtige resultaten van de mensenhand vinden. Deze plek is dan ook de uitgelezen plek voor onderzoekers en historici.,

In Canyon de Chelly woont nog steeds een Navajo gemeenschap, die in één adem samengaat met het schitterende landschap. Ook zij hebben pareltjes van architectuur neergezet en interessante artefacten nagelaten, dit is een wonderbaarlijk samengaand geheel van ongerepte natuur en diepgaande cultuur.

Maar om Canyon de Chelly te betreden moet men eerst toestemming verkrijgen van het Navajo Tribal Trust en mag men enkel op avontuur onder de hoede van een ervaren gids. Enkel de White House Trail is vrij af te leggen.

Deze maatregelen zijn getroffen wegens risicovolle elementen en om het park zo goed mogelijk te preserveren. Het klimaat is vrij onvoorstelbaar, dus als echte avonturier moet men altijd voorbereid zijn op spontane veranderingen. Elk seizoen heeft haar eigen tiperende onweer, zoals in de lente er grote kans bestaat op stofwolken, wordt de herfst geteisterd door heftige donderbuien.

Het leuke aan Canyon de Chelly National Monument is dat er verschillende activiteiten worden voorzien op speciale dagen. Deze activiteiten worden georganiseerd door de Rangers van het park. Zo kan men langeafstandswandelingen ondernemen en speciale avondprogramma’s volgen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen