menu

Cannes

Cannes ligt in het hartje van de Franse Rivièra, aan de Mediterraanse kust. Al sinds de 19de eeuw wordt Cannes geassocieerd met rijkdom en beroemdheden, meer zelfs dan elke andere stad aan de Côte d’Azur. Hoofdzakelijk door het prestigieuze filmfestival dat er jaarlijks plaatsvindt en dat de groten der aarde aantrekt.,

Cannes trekt hoofdzakelijk de jetset en rijke en beroemde mensen aan. Toch is er op zich in Cannes eigenlijk niet zo veel te beleven. Er zijn enkele stranden en veel te dure bars en restaurants, maar de kans om één van je (film)helden tegen te komen is dan weer groter dan waar ook in Zuid-Frankrijk. En daar hebben mensen graag al eens wat geld voor over.

Bezienswaardigheden in Cannes

  • Cannes is gelegen aan de kust en heeft een prachtige haven vol luxejachten. Wandelen doe je op de beroemde Boulevard de la Croisette.
  • Het Palais des Festivals, waar jaarlijks het filmfestival van Cannes doorgaat, is gelegen op de rand van de boulevard. Indien je dat wenst kan je ook jezelf laten fotograferen terwijl je de beroemde trappen afkomt. Helaas dan wel zonder rode loper.
  • Wandel je verder langs de “la Croisette”, dan kom je op een zandstrand uit, doch veel ruimte is ingenomen door privéverhuurders of behoort tot de duurdere hotels aan de andere kant van de wandelpromenade.
  • Achter de “Croisette” is de Rue d’Antibes, waar je tal van klerenwinkels en andere shoppingsmogelijkheden aantreft. Het is een leuke, levendige straat en ideaal om er na een dagje zonnen te vertoeven.
  • Loop je verder achter de "Vieux Port”, de oude haven, opwaarts de heuvels op, dan kom je ongetwijfeld de resten van Chapelle St Ann tegen, vandaag de dag ingericht als Musée de la Castre. Neem hier even de tijd om te genieten van de schitterende vergezichten over de haven, Cannes en de stranden.
  • Achter de oude haven is een grote open plaats “Allées de la Liberté” waar Cannes zijn bloemenmarkt heeft. Loop je iets meer in westelijke richting naar de grote markt, de Marche Forville, dan heb je tal van winkels en boetieks met dingen waar je alleen maar kunt van dromen, tenzij jij juist die rijke jetsetter bent die dit leest.

Ben je Cannes beu dan is er nog steeds de mogelijkheid om een ferry te nemen naar Isles de Lerins, zo’n 15 minuten varen. Een van de eilandjes, Sainte Marguerite, heeft een gevangenis waar ooit de "Man in the Iron Mask” was opgesloten!

Dorpen in de buurt van Cannes
Veel mensen die op vakantie zijn in Zuid-Frankrijk hebben een druk schema met het bezoeken van één van de vele dorpen en terecht. Overal is er wel een festival of activiteit aan de gang dat je in optimale vakantiestemming brengt. We denken hierbij aan Antibes, Cagnes-sur-Mer, Frejus, Grasse, Gourdon, Saint-Paul-de-Vence, Juan-les-Pins, Villefranche-sur-Mer, Nice, Saint-Raphael of Vence.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen