menu

Canadese natuur: een perfecte uitdaging voor avonturiers

In december en januari gaan veel Nederlanders weer lekker op wintersport. De meeste Nederlanders gaan naar de Europese Alpen, Zwitserland, Oostenrijk of Frankrijk. Maar je kunt natuurlijk ook verder weg gaan naar andere gebergten. Een prachtige wintersportbestemming voor meer dan alleen snowboarden of skiën, is Canada. In dit artikel bespreken we alle activiteiten en sporten die je kunt doen tijdens een onvergetelijke rondreis door Canada. Let’s get started!

© Pexels.com

Skiën en snowboarden

Waar Europa heeft, zo heeft Canada de Rocky Mountains. In Canada heb je echt een berg skiresorts om uit te kiezen, perfect voor wintersport. Niet gek dat de Olympische Winterspelen er in 1988 en 2010 waren, toch? Neem bijvoorbeeld Lake Louise, daar is een te gek skiresort. De laatste jaren hebben ze daar flink geïnvesteerd in nieuwe skiliften en zo. Echt de moeite waard! Als je niet op de centen zit, dan kun je ook een van de iconische hotels kiezen voor je verblijf. Denk bijvoorbeeld aan het Fairmont Chateau Lake Louise of het Mount Royal Hotel. Deze hotels hebben hot tubs, cocktails en fantastische restaurants. Maar het zal wel een wat luxere en dus duurdere vakantie worden.

IJsklimmen

Klimmen staat vooral bekend als een zomersport maar kan natuurlijk ook in de vorm van ijsklimmen als wintersport gedaan worden. Canada heeft ontzettend veel natuurijs en bevroren watervallen. Ook als je een ervaren klimmer bent, is het niet verstandig om zomaar ergens te gaan klimmen. IJsklimmen is technisch moeilijker en gevaarlijker dan rotsklimmen. Het is dan ook verstandiger om met een tourguide te gaan die je ondersteund en alles uitlegt. Wel is het een hele bijzondere ervaring. IJsklimmen is wel zeer intensief dus we raden aan om de dag erna uit te rusten aangezien je zeker spierpijn zult hebben. Als je echt een avonturier bent, kun je in zee ook nog gaan surfen. Hier heb je wel een dikke wetsuit voor nodig, inclusief hoofd cap en handschoenen. Maar in de ijskoude zee surfen met ijs om je heen is ook een bijzondere ervaring.

© Pexels.com

Hondenslee

Een andere hele bijzondere ervaring om in Canada te doen als activiteit is een hondenslee. De hondenslee is de historische manier van transport in Canada en je kunt een prachtige tocht door de bergen maken. Alhoewel het klinkt alsof de honden al het werk gaan doen, is de hondenslee meer een sport dan lekker zitten en vervoerd worden. Zeker als je dit voor de eerste keer gaat doen is het verstandig om een goede gids in te huren die je alles rustig kan uitleggen. Na een paar keer oefenen kun je eenvoudige routes al snel zelf doen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen