menu

Campo Pequeno Lissabon

Campo Pequeno werd in 1892 gebouwd in een Moorse stijl en heeft kleine koepels boven de vier belangrijkste torens, Campo Pequeno arena's (Praça de Touros do Campo Pequeno). Het complex is ontworpen door architect António Jose Dias da Silva.,

De arena biedt plaats aan 9000 toeschouwers en lijkt qua uiterlijk een beetje op de arena van Madrid. Na vele jaren gesloten te zijn geweest voor grondige renovatie, werd Campo Pequeno in 2006 heropend met een nieuwe intrekbare plafond en een winkelcentrum met onder meer zestig winkels, diverse restaurants, bars, bioscopen en een supermarkt. Campo Pequeno beschikt over een ruime parkeergelegenheid.

In het vakantieseizoen vinden er op deze plek, elke donderdagavond en zondagmiddag, stierengevechten plaats. Meestal gaat het hierbij om zes rondes. Het verschil met 'gewone' stierengevechten is dat de belangrijkste stierenvechter met de stier 'vecht' vanaf een paard. De meeste Portugezen zien stierenvechten niet als een sport, maar als een manier om een traditie naar voren te brengen. De stier wordt overigens niet in de arena gedood, maar later. Soms uren of dagen daarna.

Gedurende de rest van het jaar worden er op Campo Pequeno concerten, evenementen en andere voorstellingen gegeven. Van spectaculaire opera- of theatervoorstellingen tot een spannende voetbal-, rugby- of tenniswedstrijd.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen