menu

Campo de Fiori – Rome

Eerst en vooral moeten we vermelden dat deze bekende markt in Rome niet mag verward worden met de Campo dei Fiori. Deze laatste is een kalkmassief gelegen in het noorden van Italië.,

De Campo de Fiori, de openluchtmarkt dus, vindt plaats op de Piazza Campo de Fiori. Deze laatste heeft zijn naam gekregen van de oorspronkelijke weide in de Romeinse rione Parione. Dit plein was de ongebruikte ruimte tussen het Theater van Pompeius en de Tiber in het Oude Rome.

In 1600 werd de priester en filosoof Giordano Bruno hier terechtgesteld op de brandstapel door de Romeinse Inquisitie. Ettore Ferrari ontwierp 300 jaar later een standbeeld voor deze man en plaatste het op het plein met zijn gezicht naar het Vaticaan gericht.

Het marktplein is er steeds gevuld met mensen aangezien er heel wat café’s en restaurants te vinden zijn. Maar niet alleen ’s avonds bruist het er van de activiteit, ook ’s morgens en overdag. Dan is er namelijk de bekende en grootste openlucht fruit- en groentenmarkt die zorgt voor een authentieke marktsfeer op dit plein waardoor het er alleen maar gezelliger vertoeven is. Je vindt er naast diverse etenswaren ook andere dingen. Maar de markt staat ook vooral bekend om zijn heerlijk geurende bloemen. Ze vindt plaats van maandag tot zaterdag.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen