menu

Cagnes-sur-Mer

Cagnes-sur-Mer is gelegen aan de Franse Rivièra, tussen Nice en Cannes. Ondanks dat de naam laat vermoeden, is het vooral het dorp dat gelegen is op de helling, dat de meeste aandacht trekt. Het oude gedeelte van Cagnes, genaamd Haut-de-Cagnes, heeft tal van smalle straatjes en trappen met middeleeuwse huizen. Het is vooral het kasteel dat velen aanspreekt.,

Chateau Grimaldi
Chateau Grimaldi was ooit één van de belangrijkste plaatsen in de streek toen de Grimaldi familie rijk en heel machtig was. Vandaag de dag is het kasteel te bezoeken met als hoogtepunten een prachtige binnentuin, een indrukwekkende trap en een weelderige open haard. In de 17de eeuw werd het kasteel gerenoveerd en getransformeerd tot een woonbare omgeving. Let ook even op het uizicht vanuit de toren! Het kasteel bevat ook twee musea: het museum voor moderne kunst en eentje over olijven.

Le Cros de Cagnes
Naast het oude stadsgedeelte dat je op de heuvel vindt, is er ook een nieuw stadsgedeelte en een vissershaven, Le Cros de Cagnes. Alvorens toeristen naar Cagnes-sur-Mer gingen, was de grootste activiteit er de visvangst. Vandaag ga je er voor een heerlijke vismaaltijd en om te rusten op het strand.

Het Renoir museum
Ook aan te raden voor een bezoek is het museum van Collettes-Cagnes-sur-Mer. Het was het laatste huis van de impressionist Renoir. Momenteel hangen er een tiental werken van de meester samen met enkele andere werken van bekende schilders.

Plaatsen in de buurt van Cagnes-sur-Mer
De Franse Rivièra bevat tal van hoogtepunten. Met de wagen, bus of trein geraak je ook in Antibes, Cannes, Villefranche-sur-Mer, Grasse, Juan-les-Pins, Nice, Vence, Gourdon, e.a.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen