menu

Busch Gardens Tampa Bay – Florida

Bush Gardens is een pretpark met een combinatie van een pak adrenaline, de schoonheid van een tropische tuin en de beleving van in de jungle te zijn. Het begon allemaal met een vogelshow. Door de jaren heen zijn er meer attracties rond dieren gebouwd en kwamen er enkele indrukwekkende rollercoasters bij. Vandaag de dag is dit pretpark geroemd om zijn vele mogelijkheden voor groot en klein.,

Dierenpark
Het geheel rond de dieren is gebouwd in 8 regio’s die je kunt verkennen vanuit een monorail, via een Land Rover of gewoon al wandelend. Je kunt er als het ware een safari doen tussen giraffen, neushoorns, buffels, olifanten en andere wilde dieren. Ook de Myombe Reserve, een habitat voor chimpansees, de Bird Gardens vol exotische dieren of de Edge of Africa, waar leeuwen, hyena’s en krokodillen samen wonen, zullen groot en klein een ware belevenis vinden.

Het Mekka van de rollercoasters
Bush Gardens is tevens gekend voor zijn indrukwekkende rollercoasters. De langste, snelste of hoogste rollercoaster zul je ongetwijfeld hier vinden. Wat dacht je van een ritje in de Sheikra, een rollercoaster die op een bepaald moment een val doet van 90°. Of misschien wil je wel extra lang genieten van de Gwazi, de langste en snelste houten rollercoaster ter wereld. Heb je nog een beetje durf over dan zal je die ongetwijfeld nodig hebben in de Montu, één van de langste loop rollercoaster ter wereld. Naast deze 3 pareltjes, heb je er nog enkele andere die allemaal het uiterste van je durf vergen.

Shows en kinderattracties
Net als vele pretparken heeft ook Bush Gardens een aantal shows. Je hebt er ook het Clydesdale Hamlet, waar je nog de originele Budweiser Clydesdales paarden ziet. Supergrote boerenpaarden zeg maar met een mooie stamboom. De kinderen kunnen zich uitleven in het Tree Top Trails, meevaren op de Congo River Rapids of genieten van de vele dieren die op enkele meters afstand te bezichtigen zijn.

Kortom Bush Gardens is een pretpark voor groot en klein met de grootste dierenhabitat en rollercoasters. Het is een uurtje rijden van Orlando en als je het bezoekt laat je ons dan even weten of je net als ons in alle rollercoasters bent durven gaan?

Tickets Bush Gardens
Bush Gardens maakt deel uit van een netwerk van diverse pretparken in en rond Orlando. Zo kun je een combiticket kopen waar ook de toegang tot Sea World inbegrepen zit.

Het adres
Busch Gardens, Tampa Bay Information
Busch Blvd. and 40th St.,
Tampa, Florida

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Florida? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen