menu

Bus Bangkok

De bus is één van de goedkoopste manieren om te reizen in Bangkok, en men krijgt er het voordeel bij dat men heel Bangkok doorkruist en zo heel veel te zien krijgt. Minstens eenmaal tijdens je verblijf in Bangkok de bus nemen is dan ook een must voor iedereen die zich helemaal wil onderdompelen in het dagelijkse Thaise leven.,

De bevolking in Bangkok maakt namelijk zeer veel gebruik van de busdienst; een nadeel hiervan is dat de bussen vaak overvol zitten op de piekuren.

Er zijn zeer veel buslijnen in Bangkok. Deze worden aangeduid door zowel kleuren als nummers. Dit is soms verwarrend: twee bussen die hetzelfde nummer hebben, maar niet dezelfde kleur hebben, delen niet altijd dezelfde reisroute. Daarom is het handig om een kaartje met de buslijnen bij de hand te houden in geval van twijfel, of de buschauffeur te vragen welke route de bus neemt.

De prijs van een busticket varieert sterk naargelang de afstand en het type bus (in een bus met airconditioning bijvoorbeeld kost een ticket meer dan in een bus zonder airconditioning). Bij sommige types bussen wordt een vast bedrag aangerekend in plaats van rekening te houden met de afstand. Een ticket wordt meestal op de bus aangekocht.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen