menu

Brouwerij Het Anker in Mechelen

Het Anker in Mechelen is een echte familiebrouwerij. Al 5 generaties lang wordt hun heerlijke bier gebrouwen in het Groot Begijnhof van Mechelen.

logo het anker

De familie Van Breedam koopt het gebouw in 1872 en bouwt een moderne brouwerij met stoomketel.Het is de passie voor het vak die de familie terug doet keren naar het brouwen van speciale bieren en de tradities van vroeger. In 1990 neemt de 5e generatie de brouwerij over. Belangrijke investeringen zorgen ervoor dat Het Anker vandaag nog steeds succesvol is. Alle gebouwen worden gerestaureerd en de materialen vernieuwd. Op het einde van de 20e eeuw, besluit de familie een uniek concept toe te voegen aan de brouwerij: een drie sterren hotel.

brouwerij het anker

Maar dat is niet alles. De ondernemende familie heeft naast brouwen nog een andere passie. Van begin 16e tot 20e eeuw maalde en stookte Van Breedam graan tot jenever op de Molenberg in Blaasveld. In 2010 is dit gebouw nog altijd in bezit van de familie en rijpt het plan om van bier alcohol te distilleren: whisky. En zo ontstaat de stokerij voor de Gouden Carolus Single Malt. In datzelfde jaar opent Het Anker een nieuwe brasserie. Het assortiment aan drank was zo uitgebreid geworden, dat iedereen zijn zin erin kan vinden. En dus wou de familie iedereen ook de kans geven om hun dranken in een uniek kader te proeven. Wie thuis verder wil genieten, kan terecht in het brouwerijwinkeltje.

stokerij de molenberg

Ondertussen is brouwerij Het Anker zo succesvol dat zij exporteert naar meer dan 30 landen. Dat de familie kwaliteitsdranken verhandeld, merkt u aan de verschillende prijzen die zij kregen.

Zelf ontdekken hoe bier gebrouwen en whisky gestookt wordt? Dan kan via een rondleiding met een professionele gids. Bij een rondleiding in de stokerij zit een degustatie van de Gouden Carolus Single Malt, een gratis whiskyglas en kortingsbon voor een fles inbegrepen.

Voor meer info kan u terecht op www.hetanker.be

Contact:
Tel: 0032 15 287 141
Fax: 0032 15 287 142
E-mail: info@hetanker.be
Adres: Guido Gezellelaan 49, 2800 Mechelen, België

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen